miercuri, 22 mai 2013

Comunicat de Presă; Seminarul Internaţional ,,Regiunile române între Sinergia Mării Negre și Strategia Dunării"

La iniţiativa lui Horia Teodorescu (foto), președintele județului Tulcea (RO) şi preşedinte al Euroregiunii "Dunărea de Jos"Consiliul Județean Tulcea şi  conducerea Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime vor organiza, în perioada 23-25 mai a.c., Seminarul Internaţional,,Regiunile române între Sinergia Mării Negre și Strategia Dunării

Seminarul va permite aprofundarea programelor şi platformelor europene la care România este parte şi a căror implementare vizează direct Dunărea şi Delta Dunării. Un capitol aparte îl va reprezenta evaluarea rezultatelor și a perspectivelor acestor strategii și va contura acțiuni concrete de sprijin interregional pe termen scurt și mediu. O atenție specială va fi acordată programelor de cooperare transnațională și transfrontalieră, precum și programelor de cooperare de vecinătate în Bazinul Mării Negre.

Pentru Conferinţa Regiunilor Periferice Maritime, această întâlnire reprezintă o manieră de a cunoaște realitatea regională din România, precum şi așteptările acestor regiuni în concordanţă cu viziunea sa politică, luând în considerare acțiunile și proiectele care să implice regiunile românești, în domenii cum ar fi cooperarea interregională, politica maritimă, de transport, etc.
La eveniment au fost invitați premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, miniştri ai Guvernului României, reprezentanți ai județelor riverane Dunării, precum și membrii Comisiei Balcanice și a Mării Negre din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu