vineri, 22 mai 2015

Şedinţă de raport a unei Comisii de lucru la ACT “Euroregiunea Dunărea de Jos”

Pe 19 mai, la Tulcea s-a întrunit Comisia de Mediu şi Situaţii Excepţionale a Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” pentru prezentarea Raportului de activitate al comisiei pentru perioada 2012-2014 şi elaborarea unui program de activităţi pentru anul 2015, în urma propunerilor participanţilor. 

Cu această ocazie a avut loc, în sala Sala „Mihail Kogălniceanu” deschiderea celei de-a 24-a ediţii a Simpozionului „Delte şi Zone Umede”, eveniment organizat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunării Tulcea.

Dincolo de manifestarea publică, la şedinţa pe Euroregiune, care a avut loc tot la Consiliul Judeţului Tulcea, în prezenţa vicepreşedintelui CJ Vasile Strat, au participat, pe lângă reprezentanţii Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră, ai Consiliului Judeţean Brăila, şi delegaţia condusă de preşedintele raionului Cahul (Republica Moldova), Avram Micinschi, cunoscut fiind că următoarea preşedinţie a euroregiunii va fi asigurată, după alegerile locale şi parlamentare, din Rep. Moldova.

Potrivit declaraţiilor oficiale, vicepreşedintele CJ Tulcea a sublinat importanţa cooperării transfrontaliere în accesarea fondurilor europene şi pentru implementarea unor proiecte transnaţionale, iar în perspectiva  extinderii Uniunii Europene cu deschiderea vizibilă către Ucraina si Republica Moldova, rolul instituţiilor euroregionale create devine vital.

În acest sens, unul dintre sectoarele care, în perioada următoare va căpăta prioritate în dezvoltarea relaţiilor transfrontaliere şi generează planuri şi măsuri de sprijin la nivel de comisii de specialitate în cadrul ACT “Euroregiunea Dunărea de Jos”este antreprenoriatul, prin identificarea şi valorificarea în comun a oportunităţilor din euroregiune. mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul CJ Tulcea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu